Lasinen maisema 30.10.2018-13.1.2019

LASINEN MAISEMA – SUOMEN LASITAITEILIJAT RY 30.10.2018–13.1.2019 Emil Cedercreutzin museo, Harjavalta  
Suomen Lasitaiteilijat ry:n näyttely esittelee yleisölle mielenkiintoisen ja modernin kattauksen tämän päivän suomalaista lasitaidetta. Näyttelyn teema on lasinen maisema. Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat tulkitsevat aihetta töissään vapaasti ja moniulotteisesti. Näyttelyn teokset kertovat lasin keinoin tarinoita luonnosta, maisemasta ja ihmisen sisäisyydestä. Teoksissa on useita tasoja, sillä ne kuvaavat maisemaa sekä konkreettisena näkymänä, että ihmisen sisäisenä mielenmaisemana. Näyttelyn teoksissa katsoja voi esimerkiksi nähdä, kuinka maininki syöksyy kohti rantaa tai miten puu kaartuu hurmioituneena syystuulessa odottaen talvea. Samalla nähtävissä ovat kuitenkin myös taiteilijoiden henkilökohtaiset tulkinnat, joissa heijastuvat heidän kokemuksensa ja elämänsä. Kaikki tämän näyttelyn teokset ovat valmistuneet vuosina 2015-2018. 
 
Näyttelyyn esille tulee kolmentoista lasitaiteilijan teoksia. Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Margit Hakanen (Tampere), Soili Halonen-Mikkonen (Tampere), Jari Hangassalo (Pietarsaari), Tarja Johansson (Helsinki), Jarmo Karjala (Tampere), Jouni Kopsa (Tampere), Kari Kuisma (Pori), Raija Kuisma (Pori), Katja Rauhamäki (Laukaa), Teija Takala (Seinäjoki), Minna TuohistoKokko (Ilmajoki), Merja Virta (Parkano) ja Hanna Virtomaa (Turku). Näyttelyn työryhmään ovat kuuluneet Kari Kuisma, Teija Takala, Minna Tuohisto-Kokko ja Hanna Virtomaa. 
 
Näyttelyyn osallistuvat lasitaiteilijat ovat toimineet ammattimaisesti studiolasitaiteilijoina Suomessa jo pitkään. He ovat suunnitelleet ja toteuttaneet lasitaideteoksiaan lukuisiin julkisiin ja yksityisiin kohteisiin. He käyttävät lasia perinteiseen tapaan teostensa materiaalina, mutta pyrkivät löytämään sille myös täysin uusia ilmaisumuotoja. Lasinen maisema -näyttelyssä esillä on eri tekniikoilla valmistettuja lasimaalauksia eli tasolasiteoksia sekä kolmiulotteisia lasiteoksia.  

Emil Cedercreutzin museo, Museotie 1 29200 Harjavalta

Kutsukortti Lasita pienennetty